Szukaj

Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius

Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!

WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!

Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

co to za zapis? i czy aby prawidłowy?

Witam

u klienta który bardzo polubił różnego typu dane, dociekliwość sprawiła że jest pewna róznica w zapisach Fronka a innym webem

Nie mam od tego urzadzenia żadnych wskazań o błedach gdyż sugerowałem sie przez chwile wzrostami napięć na fazach w temacie innego przypadku
Tu jak widzimy zewnętrzne napiecie nie ma nic do tego.
Godziny południowe nie wskazują na możliwość zacienienia no chyba że jakaś mega wielka uparta wrona bawiła się w ciuciubabke z modułem.

ktoś coś podpowie?
czy to sam fronek szuka lepszej opcji prad/napiecie

Dodane pliki:
  • IMG_4183.PNG
  • IMG_4184.PNG

zle rysunki chyba dostałem bo sam odopowiedź chyba prawidłową znalazłem

musiało najść zachmurzenie pojedynczych chmur ale intensywnych i fronek szuka mppt ?

Dodane pliki:
  • Image-1.jpg