Szukaj

Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius

Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!

WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!

Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Falownik piszczy - głośno pracuje [Film]

Cześć Wszystkim,

Chciałem zapytać czy też tak macie, zauważyłem, że falownik 10kW - kiedy dochodzi do mocy szczytowej głośno piszczy (to coś innego niż wentylator). Dzisiaj też był taki przypadek i go nagrałem wraz z parametrami pracy (pewnie zaczął piszczeć bliżej 10kW ale jak kręciłem video - czyli przy 9,3 - dalej piszczał). Sprawę rozwiązuje twarde wyłączenie z zasilania, po takim wyłączeniu falownik powraca do nomralnej pracy - wraca do mocy szczytowej (pod 10kW) ale już nie piszczy - zdarza się to co jakiś czas, poniżej przesyłąm film.   Czy wiecie czy to jest normalne zachowanie? Pisk jest dosyć głośny.

Link do filmu:

https://drive.google.com/file/d/1JAtzkSPgX7lO5kY5i9J-Udi4zN-XRKqw/view?usp=drive_link