Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius
Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!
WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!
Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.
moc MPPT1 i MPPT2 wskazania
Cytat z
Tomasz data 10 lipca 2019, 09:16
Proszę zapoznać się z materiałem wideo poniżej (link), jak wytłumaczyć 'pływające' wartości mocy pomiędzy MPPT1 i MPPT2 ? Dodam, że ogólna wartość mocy produkowana przez falownik jest w danym momencie na stałym poziomie...
Fronius Symo 20.0.3-M, orientacja południowa, oba MPPT w tej samej orientacji, bez zacienienia.
https://megawrzuta.pl/download/1bfde7d881f48b8c92ba8f96ccae81ff.html
Proszę zapoznać się z materiałem wideo poniżej (link), jak wytłumaczyć 'pływające' wartości mocy pomiędzy MPPT1 i MPPT2 ? Dodam, że ogólna wartość mocy produkowana przez falownik jest w danym momencie na stałym poziomie...
Fronius Symo 20.0.3-M, orientacja południowa, oba MPPT w tej samej orientacji, bez zacienienia.
https://megawrzuta.pl/download/1bfde7d881f48b8c92ba8f96ccae81ff.html
A czy wejścia nie są połączone równolegle?
A czy wejścia nie są połączone równolegle?
Cytat z
Tomasz data 10 lipca 2019, 10:35
Nie, szyna przyłączeniowa wygląda standardowo jak w każdym SYMO - czyli MPPT1+ i MPTT2+ są niezależne a minusy wspólne.
Nie, szyna przyłączeniowa wygląda standardowo jak w każdym SYMO - czyli MPPT1+ i MPTT2+ są niezależne a minusy wspólne.
I w skrzynce z zabezpieczeniami też nie jest połączone?
Można prosić o zdjęcia jak jest popodłączane?
I w skrzynce z zabezpieczeniami też nie jest połączone?
Można prosić o zdjęcia jak jest popodłączane?
Cytat z
Tomasz data 10 lipca 2019, 21:58
Też nie jest, są niezależne ograniczniki przepięć na każdy MPPT. Nie mam teraz możliwości wykonania zdjęć.
Też nie jest, są niezależne ograniczniki przepięć na każdy MPPT. Nie mam teraz możliwości wykonania zdjęć.
Cytat z
ARTUROSS data 18 lipca 2019, 16:47
U mnie tak samo,zadalem pytanie gdzie indziej ale bez odpowiedzi,do tego po ostatniej aktualizacji falownika obcielo moc max o 60 wat.
U mnie tak samo,zadalem pytanie gdzie indziej ale bez odpowiedzi,do tego po ostatniej aktualizacji falownika obcielo moc max o 60 wat.