Szukaj

Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius

Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!

WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!

Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Ohmpilot - problem ze spamowaniem z datamenagerem

Witam 

Mam u siebie zainstalowany falownik symo 20kw z datamenagerem 2.0 oraz licznik Smart Meter - wszystko działa i jest ładnie zwizualizowane w Solarweb.

Dodałem Ohmpilot'a i mimo tego, że mam spiętą komunikację po rs485 oraz wifi nie potrafię sparować urządzenia.

Wchodzę w ustawienia datamenager'a - informacje systemowe - komponenty - jest widoczny ohmpilot, a obok niego okienko ,,sprzęż" - klikam i dostaje komunikat, że ohmpilot jest już sprzężony z innym datamenagerz'em (jak w zdjęciu) - dodam, że kupiłem używanego ohmpilota.

W solarweb jest widoczny i nawet się zaktualizował, ale brakuje ikonki z okiem aby dodać do diagramu, tak jakby był nie aktywny.

Mam komunikację przez sieć wifi bezpośrednio z urządzeniem, ale nie do się tam nic zresetować.

Nie mam pomysłu co zrobić.

Dodane pliki:
  • IMG_20260825_212349.jpg