Witam.
Mam instalację 100% offgrid.
Inwerter symo hybrid 5.0-3-s
Bateria byd box premium..
Zwykle wszyskto działa ok...
Ale po którejś aktualizacji oprogramowania gdy dojdzie do "przeciążenia" w nocy inwerter rozsynchronizowuje się z baterią... Wyłącza się, bateria nie zasila inwertera i ten nie ma możliwości mimo nadal dużego poziomu naładowania baterii.. Bo ta "otwiera się" dopiero po zsynchronizowaniu. Więc inwerter nie ma zasilania... Dopiero nad ranem gdy wstają pierwsze promienie słońca inwerter próbuje wystartować... Dopiero po starcie synchronizuje baterie...
No i zagadnienie....
Jak uruchomić awaryjnie inwerter?
Dziś próbowałem świecić halogen 500w po panelach. Nie wiele to dało....
Ewentualnie mogę podłączyć agtegat... Z wiedzy którą zebrałem wystarczy zasilić 1 fazę...
Tylko pytanie czy nic się nie stanie inwerterowi lub agregatowi?
Jak ewentualnie zabezpieczyć żeby inwerter nie ładował agregatu?
Może jakieś inne rozwiązanie?
Instalacja jest całkowicie offgrid..
Opetator 3 rok "buduje" sieć... O ile można to nazwać budową... Ok 1000 m kabla + transformator...
W tym czasie ludzie zamki budują... Całe bloki... Osiedla....
"No nic nasz klient mógłby pomyśleć że my tu jesteśmy dla nich..." cytat zaporzyczony przerobiony... No nic..
Ale jak to ustojstwo uruchomić w nocy bez sieci zewnętrznej?
Nie wiem już, paralizatorem... Czy jakimś rozrusznikiem do serc? Tylko gdzie przyłożyć jedno do drugiego 😉 😉
Witam.
Mam instalację 100% offgrid.
Inwerter symo hybrid 5.0-3-s
Bateria byd box premium..
Zwykle wszyskto działa ok...
Ale po którejś aktualizacji oprogramowania gdy dojdzie do "przeciążenia" w nocy inwerter rozsynchronizowuje się z baterią... Wyłącza się, bateria nie zasila inwertera i ten nie ma możliwości mimo nadal dużego poziomu naładowania baterii.. Bo ta "otwiera się" dopiero po zsynchronizowaniu. Więc inwerter nie ma zasilania... Dopiero nad ranem gdy wstają pierwsze promienie słońca inwerter próbuje wystartować... Dopiero po starcie synchronizuje baterie...
No i zagadnienie....
Jak uruchomić awaryjnie inwerter?
Dziś próbowałem świecić halogen 500w po panelach. Nie wiele to dało....
Ewentualnie mogę podłączyć agtegat... Z wiedzy którą zebrałem wystarczy zasilić 1 fazę...
Tylko pytanie czy nic się nie stanie inwerterowi lub agregatowi?
Jak ewentualnie zabezpieczyć żeby inwerter nie ładował agregatu?
Może jakieś inne rozwiązanie?
Instalacja jest całkowicie offgrid..
Opetator 3 rok "buduje" sieć... O ile można to nazwać budową... Ok 1000 m kabla + transformator...
W tym czasie ludzie zamki budują... Całe bloki... Osiedla....
"No nic nasz klient mógłby pomyśleć że my tu jesteśmy dla nich..." cytat zaporzyczony przerobiony... No nic..
Ale jak to ustojstwo uruchomić w nocy bez sieci zewnętrznej?
Nie wiem już, paralizatorem... Czy jakimś rozrusznikiem do serc? Tylko gdzie przyłożyć jedno do drugiego 😉 😉