Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius
Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!
WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!
Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.
Wymiana falowanika na większy?
Dzień dobry,
mam falowanik 5-0-3 który pracuje już 🙂 miesiąc, ale chciałbym go wymienić na 6-0-3.
Czy jedyną drogą jest sprzedaż pierwszego i zakup nowego czy istnieje jakaś forma wymiany i dopłaty za nowy?
Pozdrawiam.
Dzień dobry,
mam falowanik 5-0-3 który pracuje już 🙂 miesiąc, ale chciałbym go wymienić na 6-0-3.
Czy jedyną drogą jest sprzedaż pierwszego i zakup nowego czy istnieje jakaś forma wymiany i dopłaty za nowy?
Pozdrawiam.
Witam Panie Michale,
Tak jedyną opcją jest sprzedaż aktualnego falownika i zakupienie nowego.
Nie ma możliwości zamiany + dopłata.
Pozdrawiam
TSN
Witam Panie Michale,
Tak jedyną opcją jest sprzedaż aktualnego falownika i zakupienie nowego.
Nie ma możliwości zamiany + dopłata.
Pozdrawiam
TSN
Dziękuję, teraz jest wszystko jasne.
Mam nadzieję że znajdę chętnego na kilkumiesięczny Fronius 5-0-3 z datalogerem za powiedzmy 3500zł 🙂
Dziękuję, teraz jest wszystko jasne.
Mam nadzieję że znajdę chętnego na kilkumiesięczny Fronius 5-0-3 z datalogerem za powiedzmy 3500zł 🙂
Witam
Panie Michale jestem zainteresowany odkupem pana falownika proszę o kontakt na adres e-mail: iphone@lan-bit.pl
Witam
Panie Michale jestem zainteresowany odkupem pana falownika proszę o kontakt na adres e-mail: iphone@lan-bit.pl
Cytat z
Roman data 23 kwietnia 2019, 11:18
Podłączę się pod temat bo ja z kolei z racji zmiany potrzeb mam do sprzedania trzymiesięczny Symo 6.0-3-M, oczywiście z polskiej dystrybucji z pełną, przedłużoną gwarancją. Cena 4400.
Podłączę się pod temat bo ja z kolei z racji zmiany potrzeb mam do sprzedania trzymiesięczny Symo 6.0-3-M, oczywiście z polskiej dystrybucji z pełną, przedłużoną gwarancją. Cena 4400.
Jakiś kontakt do ciebie kolego
Jakiś kontakt do ciebie kolego
Kolego Romanie podaj jakiś kontakt do siebie na adres iPhone@lan-bit.pl, jestem zainteresowany kupnem
Kolego Romanie podaj jakiś kontakt do siebie na adres iPhone@lan-bit.pl, jestem zainteresowany kupnem
Cytat z
Roman data 24 kwietnia 2019, 07:29
Temat na razie nieaktualny - zmiana planu dotyczącego rozbudowy - zamiast wymiany na większy dołożenie drugiego falownika
Temat na razie nieaktualny - zmiana planu dotyczącego rozbudowy - zamiast wymiany na większy dołożenie drugiego falownika
Kolego Michale czy tem falownik 5.0 jeszt jeszcze aktualny proszę o kontakt do ciebie.
Kolego Michale czy tem falownik 5.0 jeszt jeszcze aktualny proszę o kontakt do ciebie.
Witam
Interesuje mnie jak wygląda procedura przypisania istniejącego (już pracującego) falownika do nowej instalacji. I odwrotnie - przypisanie nowego większego falownika do nowej instalacji.
Jak wygląda sprawa gwarancji po takim zabiegu?
Jak poprawnie to zdefiniować w aplikacji solarweb?
Rozumiem, że przy demontażu istniejącego falownika wyjmuje kartę dataloggera i wpinam do nowego.
Ktoś już przechodzi przez ten proces?
Dziękuję
Witam
Interesuje mnie jak wygląda procedura przypisania istniejącego (już pracującego) falownika do nowej instalacji. I odwrotnie - przypisanie nowego większego falownika do nowej instalacji.
Jak wygląda sprawa gwarancji po takim zabiegu?
Jak poprawnie to zdefiniować w aplikacji solarweb?
Rozumiem, że przy demontażu istniejącego falownika wyjmuje kartę dataloggera i wpinam do nowego.
Ktoś już przechodzi przez ten proces?
Dziękuję