Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius
Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!
WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!
Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.
Solar web - instalacja offline
Od kilku dni a w szczególności 12 i 13 maja aplikacja bardzo często pokazuje że instalacja jest offline pomimo że internet działa prawidłowo. Mam na swoim koncie kilka instalacji i dzisiaj losowo były one offline.
Czy są prowadzone jakieś prace serwisowe?
EDIT:
Nie działa też aplikacja Beta:
Od kilku dni a w szczególności 12 i 13 maja aplikacja bardzo często pokazuje że instalacja jest offline pomimo że internet działa prawidłowo. Mam na swoim koncie kilka instalacji i dzisiaj losowo były one offline.
Czy są prowadzone jakieś prace serwisowe?
EDIT:
Nie działa też aplikacja Beta:
Dodane pliki:Czy naprawdę nikt nie ma problemu z działaniem solarweb w ostatnim czasie?? Mam kilka instalacji i wszyscy zgłaszają że są problemy z odświeżaniem danych i często instalacje są offline pomimo tego że Internet działa prawidłowo.
Co z aplikacją BETA? czemu przestała działać??
Czy naprawdę nikt nie ma problemu z działaniem solarweb w ostatnim czasie?? Mam kilka instalacji i wszyscy zgłaszają że są problemy z odświeżaniem danych i często instalacje są offline pomimo tego że Internet działa prawidłowo.
Co z aplikacją BETA? czemu przestała działać??
Cytat z
kar llo data 26 maja 2020, 10:26
Był ostatnio komunikat o pracach związanych z serwerami, które mają nastąpić więc możliwe że będą coś poprawiać co nie działa tak jak powinno, a co dokładnie robią tego nie wie nikt i to może być gdybanie...
Tak potwierdzam tez czasem mam problem z połączeniem aplikacji...
Był ostatnio komunikat o pracach związanych z serwerami, które mają nastąpić więc możliwe że będą coś poprawiać co nie działa tak jak powinno, a co dokładnie robią tego nie wie nikt i to może być gdybanie...
Tak potwierdzam tez czasem mam problem z połączeniem aplikacji...
Najdziwniejsze jest to ze mam kilka instalacji w aplikacji i losowo są offline - 2 mam podłączone do tego samego internetu i czasami jedna jest offline a druga OK...
Najdziwniejsze jest to ze mam kilka instalacji w aplikacji i losowo są offline - 2 mam podłączone do tego samego internetu i czasami jedna jest offline a druga OK...
U mnie tez wypina się co parę minut . Podobno trwają prace , więc trzeba czekać
U mnie tez wypina się co parę minut . Podobno trwają prace , więc trzeba czekać
Po tych pracach serwisowych jest jeszcze gorzej... dzisiaj praktycznie od rana nic nie działa...
Po tych pracach serwisowych jest jeszcze gorzej... dzisiaj praktycznie od rana nic nie działa...
Cytat z
kar llo data 1 czerwca 2020, 09:12
Nie tylko u ciebie, od rana w aplikacja błąd podczas wczytywania danych... ale może prace jeszcze trwają...
Najgorsze że ostatnio co któryś dzień wyrzuca mi login i hasło z aplikacji, dodatkowo wywala widzet i teraz to już nie wiem czy u mnie problem czy na serwerach... chociaż obstawiam to drugie.
Nie tylko u ciebie, od rana w aplikacja błąd podczas wczytywania danych... ale może prace jeszcze trwają...
Najgorsze że ostatnio co któryś dzień wyrzuca mi login i hasło z aplikacji, dodatkowo wywala widzet i teraz to już nie wiem czy u mnie problem czy na serwerach... chociaż obstawiam to drugie.
Falownik wysyła dane bo mam rejestrację produkcji na pvmonitor , a cuda się dzieją na solar-web
Falownik wysyła dane bo mam rejestrację produkcji na pvmonitor , a cuda się dzieją na solar-web
Cytat z
kar llo data 6 czerwca 2020, 23:39
Identyczne dane produkcji masz na tym pvmonitor?
Identyczne dane produkcji masz na tym pvmonitor?
PV monitor rejestruje idealnie ,( sprawdzałem z licznikami ) natomiast solar web w cały świat .
PV monitor rejestruje idealnie ,( sprawdzałem z licznikami ) natomiast solar web w cały świat .