Szukaj

Forum Instalatorów i Użytkowników Falowników Fronius

Forum służy do wymiany pomysłów, uwag, spostrzeżeń, rozwiązań… Zapraszamy do aktywnego udziału!

WAŻNE: prośba ogromna o zakładanie nowych wątków, gdy pojawia się nowe zagadnienie. Aktualnie ciągną się pojedyncze tematy (“Kilka
pytań nowicjusza”), które zaczęły się od uruchomienia falownika, a przeszły [wcale nie płynnie] do gwarancji i pomp ciepła. Jak Ci, którzy
przyjdą po nas, mają się w tym odnaleźć???. Pytania nie związane z tematem danego wątku będą usuwane przez Administratora!

Przydatne skrót klawiszy: alt+shift+h = pomoc edytora; alt+shift+z = dodatkowe menu edytora

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

punkt Wifi niedostępny

PreviousPage 4 of 4

Dzięki Panowie za udzielone informacje. Terminatory ostatecznie sam zacisnąłem wg. linka w temacie. Falownik nawiązał komunikację. Wrzucam fotki dla potomnych.

Dodane pliki:
  • IMG_20230608_1552141.jpg
  • IMG_20230608_1631581.jpg

Dzień dobry,

Mam problem jak w tytule. Tydzień temu wszystko działało, nic nie było zmieniane w sieci domowego internetu.

In out wpięte prawidło, master, w ustawieniach status ok datacom. Diody świecące wg instrukcji prawidłowo na zielono oprócz jednej od komunikacji fronius solar net świeci na czerwono.

Znalazłem że problemem może być karta RECERBO.

Jestem użytkownikiem końcowym czy mogę sam wyjąć włożyć ponownie kartę datamanager ? 

Proszę o sugestie co mogę jeszcze sprawdzić lub przetestować?

Dodane pliki:
  • IMG_20260602_204321844.jpg
  • IMG_20260531_145208009.jpg
PreviousPage 4 of 4